Uutiset

31.01.10

Lyyli Veteran Of Veterans 2010

Vantaalla Fur Centerissä järjestettiin 30.1.2010 Champion Of Champion ja Veteran Of Veterans hyväntekeväisyysgaala. Tilaisuus on kutsukilpailu ja kutsutut ovat Vuoden Koira ja Vuoden Veteraani listan parhaat. Pukukoodi on juhlava asu ja tilaisuudessa näkeekin toinen toistaan tyylikkäämpiä iltapukuja ja kampauksia. Meillä oli tänä vuonna kunnia saada kutsu kahdelle koiralle, Lyylille molempiin kilpailuihin (3. Vuoden Veteraani ja 33. Vuoden Koira kisassa) ja Morrikselle valioihin. Gaalaan osallistui ennätysmäärä koiria; valioita 74 ja veteraaneja 48. Tuomareina oli Valioissa Matti Luoso, Laurent Pichard ja Nina Karlsdotter joista viimeksi mainittu arvosteli veteraanit. Kisa käydään aina pudotuskilpailuna; lavalle menee kaksi koiraa joista toinen menee jatkoon.

Ilta alkoi veteraanien kisalla ja Lyyli pudotti kilpailijan toisensa perään. Tunnelma oli todella upea ja kannustus kaikille koirille hieno. Lyylin esiintyminen parani kerta kerralta kun menimme lavalle; se selvästikin nauttii kannustuksesta ja huomion keskipisteenä olosta. Tuntui kuin se olisi kertonut olemuksellaan, että vihdoinkin yleisö on pukeutunut hänen arvoisesti Meidän ihana, upea mummo-koira. Lavasäteily riitti hurmaamaan tuomarin ja Lyyli eteni finaaliin jossa vastaan tulisi musta afgaani. Ennen veteraanien loppukilpailua oli valioiden vuoro käydä kisa finaalipaikoista. Morris sai ensimmäisessä parissa vastaansa toisen kisaan osallistuneen kääpiösnautserin, pippuri-suolan värisen uroksen. Tästä parista pääsi jatkoon Morris joka tosin joutui taipumaan heti seuraavalla kierroksella hienolle bracco italianolle ( joka etenikin 8 parhaan joukkoon ). Morris esiintyi upeasti ja oli hienoa olla sen kanssa mukana; tässäkin asiassa äitinsä Afroditen tassunjälkiä kulkien

Tunnelma tiivistyi ja pääruoan jälkeen olikin vuorossa illan kohokohta; finaalit. Kun veteraanit juoksivat lavalle, oli tunnelma huikea ja meteli salissa korvia huumaava. Salissa raikui kannustushuuto: schauzer, schnauzer, schnauzer…. Lyylillä oli selkeästi muitakin kannustajia kuin oma seurue. Kun Nina Karlsdotter ojensi Veteran Of Vetarans ruusukkeen minulle oli olo sanoinkuvaamaton. Yksi suuri unelma oli toteutunut. Olo oli onnellinen mutta samalla myös hieman haikea; olimme jo ennen kisaa päättäneet että Lyylin aktiiviura päättyy tähän gaalaan. Voiko olla hienompaa tapaa päättää aktiivinen näyttelyura joka on ainakin suursnautserinartuissa vertaansa vailla? Jatkossa käydään vain arvonäyttelyissä eli ihan kokonaan emme toivon mukaan kehistä vielä katoa

Kiitos Lyyli! Kiitos tuomari Nina Karlsdotter; teit unelmastamme totta! Kiitos kannustuksesta meidän seurueelle; Anu, Ghita, Raija ja Jarmo! Tämä ilta jää ikuisesti elämään mielessämme.

CoC ja VoV 2010
Kuva Jarmo Palander

Vuoden 2010 Champion of Champions on löwchenuros  Chix Choix Markey Lifar, om. Ilpo Ojala. ja Veteran Of Veterans suursnautserinarttu Vranoluja Vana om. Eija Nurmela & John Nieminen.


kuva Outi Heikkilä-Toni

-Admin
|
Copyright Big Paw's. All rights reserved. Web design 506 ikkunaa